perjantai 21. maaliskuuta 2014

Vikings tv-sarjaVikings vie katsojansa Viikinkien ryöstöretkien alkumetreille, aikaan jolloin viikingit alkavat suunnitella Englantiin ja Ranskaan suuntautuvia ryöstöretkiä.  Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) on kunnianhimoinen viikinki, joka on löytänyt tavan navigoida, jolla ryöstöretket meren yli Englantiin olisivat mahdollisia. Tämä ei oikein sovi Earl Haraldsonille(Gabriel Byrne), joka kokee asemansa yhteisön johtajana uhatuksi. Nämä kaksi asettuvatkin väistämättömälle tyrmäyskurssille.

Pääosin tuntemattomista näyttelijöistä koostuva on toimiva kokonaisuus. Hyviä roolisuorituksia nähdään esimerkiksi Katheryn Winnickiltä Lagerthana, Ragnar Lothbrokin vaimona. Pientä suomalaisväriäkin sarjassa on, sillä Jouko Ahola esiintyy muutamassa jaksossa Kaukona.

Seksi ja väkivalta on suuressa osassa, kuten lähes kaikissa moderneissa historiasarjoissa (The Tudors, Rooma, The Borgias) Kummallakaan ei kuitenkaan mässäillä ylenpalttisesti, kuten esimerkiksi Spartacus tv-sarjassa tehdään. Ensimmäinen kausi koostuu yhdeksästä jaksosta ja sarja on saanut myös rahoituksen toiselle tuotantokaudelleen. Suomessa sarjaa esittää Sub, joka toivon mukaan hankkii myös toisen kauden ohjelmistoonsa. Arvosana: 3

Hyvä tv-sarja, joka kadottaa vähän suuntaansa kauden loppupuolella. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti