keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Maaliskuun lautapeli - Last Night on Earth: The Zombie Game


Koska zombiaiheisia juttuja ei ole esitelty tarpeeksi, on seuraava lautapeli jälleen zombie aiheinen. Kuten aiemmin esittelemäni Zombies!!!-peli, käsittelee Last Night on Earth muutaman selviytyjän kohtaloa. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin automaattisesti yhteispeli, jossa ihmisiä pelaavat haastavat zombeja pelaavat. 

Zombien tehtävä on tappaa ihmiset ja ihmisten puolestaan selvitä. Tapahtumia ja päämääriä väritetään erilaisilla scenariolla. Nämä määrittävät mitä kulloisessakin pelissä yritetään tehdä. Esimerkiksi ihmispelaajien täytyy löytää auto, sen avaimet ja tankata se. 

Kaiken kaikkiaan pelistä löytyy kahdeksan eri selviytyjää, neljätoista zombienappulaa, seitsemän kaksipuolista karttapalaa, pari pakkaa kortteja niin zombeille kuin ihmisillekin. Kokoelman täydellisyyden täydentään audio-cd, jolla taustaan sopivaa teemamusiikkia. 

Paloista koostuva pelilauta, scenariot ja toisistaan eroavat selviytyjät luovat peliin paljon vaihtelua, joka kasvattaa pelin uudelleenpeluuarvoa. Vaatimattoman Zombies!!!-peliin verrattuna Last Night on Earth on luksuspeli. Komponentit ovat huippuluokkaa, miniatyyrit suurempia ja tarkempia, pahvit vahvaa ja edustavaa.  

Peliin on saatavissa myös runsaasti lisäosia, jotka laajentavat peliä tuoden peliin lisäselviytyjiä, scenarioita ja erilaisia zombeja. Itseltä löytyy näistä kaksi ja suunnittelen kirjoittavani niistä jossain vaiheessa. Pelisarjan varjopuolena voisi mainita pelin hinnan. Lisäosien kanssa lautapeliin hyvin helposti uppoaa toistasataa euroa.
Ei lainkaan vakava esimerkkipeli Will Wheatonin youtubeohjelmassa:  
Sheriffillä ja pastorilla ei ole pakopaikkaa

Arvosana 4-/5
Hyvä lautapeli, joka on ehjä kokonaisuus. Lisäosineen suhteellisen hintava, mutta myös hintansa väärtti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti