maanantai 31. maaliskuuta 2014

Edellisen viikon katsausKunnianhimoinen viikkoni oli ihan mukava kokemus. Vastoinkäymisiäkin oli: nettiini ilmestyi torstaina ongelma, joka sai netin pätkimään & pitämään siirtonopeudet lähellä olematonta. Se häiritsi keskustelua ihmisille ja sai hermot kireälle. Samaan aikaan piti lähetellä kirjoja suuntaan jos toiseen. Kadoksissa ollut kirjapakettini pääsi luokseni kahden kuukauden postimatkailun jälkeen.  Minulta myös pyydettiin novellia kokoelmaan, josta lisää myöhemmin kun kokoelma tulee ajankohtaiseksi. Kuolleeksi luulemani printteri alkoi toimia puhdistettuani vielä kerran sen mustekasetin lukupäät. 

Viimeviikon tavoitteet eroteltuna: 

1. Blogi pyörimässä kahden kuulumisaiheen, leffapostauksen ja pelipostauksen muodossa.
Blogi eteni, mutta vielä ei ole havaittavissa rutiinia. Tekemiseen ryhtyminen oli välistä vähän vaivalloista.

2. Seitsemän satusivua viikon aikana.
Yhdeksän satusivua ja näistä uusi satukäynnissä. Helppoa kirjoittaa, kunhan aihe on olemassa ja aktiivinen.

3. Raapale viikon jokaisena päivänä
Onnistui ja yhtenä päivänä syntyi kaksikin raapaletta. Tämä oli tällä viikolla helppoa.

4. Lyhyt novelli, jossa on vähintään 1000 sanaa torstain kirjoitusiltamassa. 
Kirjoitusiltama oli minulle floppi. Nettini kaatuili ja pikkutarkkana ihmisenä en voinut olla viilaamatta sitä takaisin kuntoon. Siellä syntyi siis vain raapale + 300 sanan aloitus.

5. Yhden novellin editointi
Editointi, tuo minulle inhottavin prosessinvaihe on minulle yhä vihollinen. Kirjoitusvirheiden metsästäminen muiden virheiden seasta on kovin puuduttavaa minulle varsinkin kun intoa kirjoittaa uutta olisi. Silti täytin tämän lokerikon esilukemalla ystäväni tekstin ja korjailemalla paria omaani. Teksteillä kuitenkin pituutta vain kymmenen sivua yhteensä, joten ei mikään suursaavutus.  

6. Sekalaista luovaa: kuunnelmakäsikirjoitus, sarjakuvastrippi tai runo.  Tai vaihtoehtoisesti sarjakuvaprojekti takaisin eloon.
Sekalaista sälää tuli luotua. Ei valitettavasti mitään josta olisi käyttöä juuri nyt, mutta ainakin tuli tehtyä.

7. Kirjoitusopasta eteenpäin innoitteeksi.
Luin edellisen oppaan loppuun. Seuraavaksi oppaaksi valitsin Ben Bovan TheCraft of Writing Science Fiction That Sells. Se on osoittautunut raskaammaksi teokseksi mitä odotin. Lukutehtävä onkin jäänyt vähän jälkeen. (minä kun luen oppaita lähinnä silloin kun ei ole energiaa mihinkään muuhun. Teoksen ollessa raskas pitäisi varata sellaista aikaa jolloin olisi energiaakin.)

8. Roolipelihahmon historian luonti.
Fallen Land roolipelimaailmani sai jälleen yhden npc:n.

9. Kaksi kirja-arvostelua.
Onnistui, joskin linkkejä täytyy odottaa, koska julkaisukoneistossa on edellisen viikonkin arvostelut. Vino pino kirjoja pöydällä joten näitä täytyy puurtaa vaan lisää.

10. Päätös pitemmästä tekstistä.
Minä soutaan ja huopaan eri vaihtoehtojen välillä. Lyhyistä tarinoista koostuva kauhutarinakokoelmaan olisi paljon materiaalia & ideoita. Satukäsikirjoituksia on useita valmiina kuvitettavaksi. Nuortenkirjassa olisi viisikymmentä sivua jo pohjalla kirjoitettuna. Mihin tartun? 


Yhteensä arvosanaksi 8/10. Olen tyytyväinen tuloksiin. Tavoitteiden kirjaaminen ylös on auttanut minua suuresti organisoimaan aikaani tekemään asioita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti