keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Lautapeli - Menolippu EurooppaPeli lisäosineen
Alkuperäinen Menolippu oli minulle peli, joka Carcassonnen ja Settlers of Catanin ohella tutustuttivat lautapelien "uuteen tulemiseen". Menolippu Eurooppa on alkuperäisen sisarpeli, joka seuraa alkuperäisen pelin ideaa muutamin muutoksin.

Pelissä on ideana rakentaa junaratoja kaupungeista toiseen. Pisteitä saa niin junaratojen pituuksista, ratojen yhteenlasketusta pituudesta kuin myös reittikorttien toteutumisesta. Reittikorteissa on kuvattuna kaksi määränpäätä, joka pelaajan täytyy yhdistää.

Peliruudut kertovat minkä värisillä vaunuilla reitti täytyy rakentaa. Pidemmistä reiteistä saa enemmän pisteitä, mutta ovat puolestaan vaikeampia rakentaa. Erot perinteiseen Menolippuun tulevat kolmesta uudistuksesta: ensimmäinen näistä on tunnelit, joihin vaadittavien vaunujen määrää ei tiedä ennen rakennusyrityksen aloittamista. Toinen puolestaan on lautat, joihin tarvitsee mukaan ainakin yhden arvokkaamman veturikortin. Kolmas uudistus on asema, joka sijoitetaan kohdekaupunkiin. Asema sallii käyttää kilpailijan jo rakentamaa rataverkkoa.

Onnen vaikutus on pelissä kohtuullisen suuri. Se määrittyy pelin alussa jaettavien reittejä sisältävien korttien sisällössä ja vaunukorttien nostamisella. Hyvällä strategialla kuitenkin pystyy useimmiten voittamaan aloituskorteista huolimatta.

Pelaajien välinen vuorovaikutus on vähäistä. Ainoa asia jolla toista voi häiritä, on junaratojen rakentaminen toisen tielle ja tämäkin taktiikka on tavallista heikommassa asemassa asemien takia. Uudelleenpelattavuutta voi parantaa lisäreittikorttipakan ostamalla. Tämä tuo lisää vaihtoehtoja ja syventää peliä muutenkin. Toisia pelaajia nimittäin on vaikeampi lukea mikäli reittejä on enemmän.

Pelinä Menolippu Eurooppa ei ole vaikea. Se on varsin helposti lähestyttävissä ja pelin oppii läpikotaisin kahden tai kolmen pelin aikana.

Asema toiminnassa. Keltainen pelaaja pelastaareittinsä. Alkuperäisessä pelissä tämä olisi tietänyt reitin epäonnistumista. 


Arvosana: 3/5

Hyvä ja helppo perhepeli, jonka parissa vierähtää helposti monia tunteja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti