maanantai 24. maaliskuuta 2014

Edellisen viikon katsaus

Yleiset kuulumiset

Viikko oli tosiaan aika kiireinen. Kirjastoiden tilausten määrä yllätti. Lähes viisikymmentä tilattua kirjaa tarkoitti sitä, että toisen satukirjan painos loppui ja toisenkin määrä meni viimeiselle neljännekselle. Tämä tiesi sitä, että seuraavan painoksen aloittaminen vei aikaa, huomioita ja voimia.  

Viimeviikon tavoitteet

 Jos katsotaan viime viikon tavoitteita kohta kohdalta lävitse:


1. Viikon tavoitteitani luovalla puolella on tosiaan tuoda ryhtiä tähän blogiin, joka on jäänyt pitkään huomiotta. Eli toisin sanoen, minun pitäisi rustailla vähintään kaksi muutakin viestiä blogiin tämän lisäksi. 

Tämä onnistui. Tarvittavat tekstit ja yksi ylimääräinen tuli aikaiseksi. 

2. Olli Lönnbergin raapaleblogin innoittamana haluan tämän viikon aikana kirjoittaa raapaleen viikon jokaisena päivänä.

Tämä puolestaan ei toteutunut. Kirjoitin kyllä seitsemän raapaletta, mutta yhden ylikiireisen päivän takia yksi päivistä jäi väliin. Kaikenkaikkiaan seitsemän raapaletta on hyvä juttu.

3. Vakiotavoitteeni 7 satusivua viikossa on yhä voimissaan. Nykyinen tekstini lienee tulevan tämän viikon aikana valmiiksi ja uutta aihetta pitäisi jo alkaa etsimään.

Seitsemän satusivua tuli ja satu jatkuu.

4. Jumahtanut sarjakuvakäsikirjoitukseni pitäisi saada potkaistua liikkeelle jälleen. Jo yksikin sivu siihen olisi hyvä suoritus, sillä se on ollut varmaankin kuukauden vailla etenemistä.

Ei liikkunut mihinkään tämä tavoitteeni.

5. Kirjoituskilpailuihin pitäisi valmistautua etsimällä aihetta. Finnconin kilpailu vaikutti kiinnostavalta ja viime osallistumisesta on aikaa.

Eikä löytynyt aihettakaan, vaikka kovasti sitä koitin etsiä raapalekirjoittamisen kanssa.

6. Kirjoitusopasta päivittäin eteenpäin parin luvun verran. Tällä hetkellä minulla on kesken The Complete Handbook of Novel Writing.  ...

Vaikka täysin päivittäiseen lukemiseen en olekkaan pystynyt, on se silti edennyt kolmensadan sivun verran eteenpäin.

Kuluneella viikolla myös kaksi muistikirjoistani tuli täyteen.
Näiden lisäksi syntyi kirja-arvostelu ja jotain jota etäisesti voisi kutsua runoksi. 

Toteutuneita tavoitteita 3/6 +lähes onnistuneet päivittäiset raapaleet. Lopputulokseksi voisi sanoa vaikkapa 3/5


2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, jos meikäläisen projekti onnistuu innoittamaan! Hyvinhän kokeilu on mennyt, jos seitsemässä päivässä on seitsemän raapaletta syntynyt. Tuleeko ne esiin johonkin, mielellään ku niitä lukis?

    VastaaPoista
  2. En vielä tiedä. Olen kirjoittanut ne käsin, koska tahdoin kokeilla kirjoittamista hieman eri tavalla. En nimittäin juuri koskaan kirjoita varsinaisia tekstejä niin. Varmaankin on kyllä laitan noita tai tuoreenpia näkyviin.

    VastaaPoista