keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Lautapeli: Bang!Ostin Bangin yli puoli vuosikymmentä sitten. Kyseessä on pikkunäppärä illanistujaispeli, joka ihastutti ensimmäisestä kerrasta kun sitä pelasin. Peli ei kuitenkaan oikein päässyt suosioon peliporukassani ja putosi pois muiden pelien alta. Nyt pyrin palauttamaan pelin, sillä siinä on muutamia ominaisuuksia joista pidän suuresti.

Peli heittää pelaajat villinlännen kaupunkiin. Yksi pelaajista on sheriffi, jonka tehtävänä on puhdistaa 
kaupunki lainsuojattomista. Sheriffillä on apunaan joukko apulaissheriffejä, joiden henkilöllisyyttä ei kuitenkaan tiedä. Lisäongelmaa lisää vielä petturi, joka haluaa päästä eroon niin muista roistoista, kuin lainvartijoista.

Ainoastaan sheriffin rooli on julkinen, kaikki muut piilottavat henkilöllisyytensä. Kukin pelaaja saa käsiinsä joukon kortteja joilla vaikuttaa kanssapelaajiinsa. Nämä pääsääntöisesti vaikuttavat, kumpaan tahansa viereisistä pelaajista. Alkaakin kissa ja hiirileikki, jossa roistot yrittävät saada sheriffin hengiltä ja päinvastoin. Peli jossain mielessä muistuttaa salattujen rooliensa takia Mafiaa/Werewolfia/Resistancea, kenestäkään ei oikein saa selvyyttä, ennen kuin luodit alkavat lentää.

Pelin oppimiskynnys ei ole korkea. Pelin mekaniikoista saa täysin otteen jo ensimmäisellä pelikerralla. Samaan aikaan pelissä on kuitenkin syvyyttä sen verran, että se tuntuu tuoreelta. Montaa peliä putkeen ei kyllä jaksa. Tämä peli on kuitenkin minun pelilistalla yksi hyvä välipeli isompien pelien välissä.

Sheriffi, Slab the Killer, jolla on 4 "elämäpistettä" jäljellä on aseistautunut Schofieldillä, jolla voi ampua kahden pelaajan päähän. Vielä kun hän tietäisi ketä ampua.

Pelistä muualla:


 
Mekaniikat: korttipelit, salattu henkilöllisyys ja pelaajien kuolema(player elimination).

Arvosana 2+/5
Kiva, vauhdikas korttipeli, joka on samalla kelpo välipeli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti