keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Toukokuun lautapeli: Zak Pak!Seuraavana peliesittely oli minulle loistava tekosyy pelata perhepeliä, josta pidän suuresti. Kuten otsikkokin kertoo, kyseessä on Zak pak, joka sukeltaa muuttamisen maailmaan. Jokainen pelaaja saa haltuunsa tavaralastin, joka muodostuu erikokoisista neliöistä. Nämä neliöt pitää saada ahdettua muuttoautoon. Siinä on koko peli kaikessa yksinkertaisuudessaan.  

Muuttoautojen tyhjästä tilasta sakotetaan, kun puolestaan ylijääneistä laatikoista veloitetaan kaksinkertaisesti. Kyseessä onkin tehtävänä löytää juuri oikean kokoinen muuttoauto.
Onnella on suuri vaikutus: kuljetettavat laatikot heitetään nopalla ja kuljetusautoja valitaan muutamasta tarjolla olevasta. Hyvin nopeasti se tarkoittaakin, että joku pelaajista jämähtää suureen pistemenetykseen. Tämä ei kuitenkaan ole omissa kirjoissani paha asia tämän pelin kohdalla, sillä peliä ei voi ottaa turhan vakavasti.
Peli sopiikin siis luonteensa takia juuri välipeliksi vakavampien pelien väliin. Peliin on myös hyvin helppo muokata paikkoja lisäpelaajille ilman että nämä olennaisesti muuttavat pelin luonnetta. Itse asiassa melkeinpä päinvastoin, sillä pelaajien lukumäärän kasvaessa myös mahdollisuus kriittisiin virheisiin kasvaa: peleistä tulee siis entistäkin nopeampia.


Kaikki laatikot mahtuivat autoon, mutta tyhjää tilaa jäi turhan paljon.

Pelistä lisää:Arvosana 3/5

Hauska ja nopea perhepeli, jossa onni on suuressa roolissa.    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti