perjantai 16. toukokuuta 2014

Anime: Durarara!!


Durarara!! oli minulle pitkästä aikaa kokeilu palata animen pariin. Sitä suositellut ystäväni sanoi sitä kevyeksi hyvää mieltä tuottaneeksi sarjaksi, jonka katselukynnys ei ole korkea. En ollut oikein varma oliko tuo kuvailu varsinaisesti sellainen, joka vetosi minuun. Minä nimittäin lopetin animen katsomisen suureksi osin siksi, etten löytänyt syvällisiä sarjoja. Kohtaamissani ohjelmissa taistelivat pinkkihiuksiset tytöt jättiläisroboteissa ja se ei ollut ihan sitä mitä hain.

Sarja tuntuu massiiviselta henkilögallerialeikkikentältä: tarina sijoittuu Ikebukuro nimiseen Tokion osaan, jossa naispuolinen Päätön ratsumies toimii alamaailman kuriirina moottoripyörällään. Samaan aikaan alueella tapahtuu murhia, käynnistyy jengisota ja erikoisin voimien varustautuneet henkilöt ottavat mittaa toisistaan. Unohtamatta pakollista rakkauskolmiodraamaa, jossa jokaisella osapuolella on salaisuuksia. Kuulostaa sekavalta, eikä kyse ole pelkästään huonojen selitystaitojen syytä. 

Juonellisesti Durarara!! on varsin omaperäinen. Yli kymmenen päähenkilön sarja, joista oikein kukaan ei nouse paljoa tärkeämmäksi kuin muut, kuulostaa epämääräiseltä. Hieman sekava sarja olikin, muttei seurattavuudeltaan, vaan siksi ettei se oikein tunnu tietävän mihin se haluaa katsojaansa viedä. Valtaosalla hahmoista ei tunnu olevan minkäänlaista tavoitetta vaan ovat olemassa juonellisina törmäyspisteinä.

Sarjasta julkaistaan dvd-kokoelmaboksi kesän aikana, joka lienee paras tapa saada sarja omaan hyllyynsä. Kaksikymmentäviisijaksoiselle sarjalle tulee hintaa noin 50e, joka minusta ei ole kamalan paha hinta. 

Sarjasta lisää: WikipediassaArvosana: 2/5
Kevyt ja helposti lähestyttävä sarja.          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti