maanantai 7. huhtikuuta 2014

Edellisen viikon katsaus

Edellinen viikko oli minulle maanantaita ja tiistai lukuunottamatta tehokasta kirjoitusaikaa. Paljon asioita syntyi, keskityin paremmin ja ennen kaikkea olin tyytyväinen tulokseen. 
 
Viime viikon tavoitteiden tarkistus: 
1. Blogia eteenpäin kuten aiemminkin, eli neljä postausta per viikko.
Onnistui helposti, kun käytössä oli enemmän aikaa.

2. Seitsemän satusivua viikon aikana. 
Viikon aikana syntyi viisi satusivua. Tämän lisäksi kopioin muistikirjaa koneelle & editoin, joten ihan hyvillä mielin lasken tämänkin tavoitteen saavutetuksi.

3. Raapale jokaisena päivänä.
Kirjoitin viitenä päivänä seitsemän raapaletta. Jokapäiväisyys ei valitettavasti täyttynyt, mutta paikkasin mielestäni hyvin. Tärkeämpää on että minulla alkaa syntyä rutiinia satunnaiseen ja ennalta suunnittelemattomaan kirjoittamiseen.

4. Kolme kirja-arvostelua
Onnistuin. Kolme kirjaa siirtyi arvosteltavien pinosta arvosteltujen pinoon. Ongelma suuresta arvostelu-urakasta ei kuitenkaan hellittänyt, sillä Egmont lähetti vinon pinon sarjakuvia.

5. Novelli tai johonkin pitempään tekstiin 1000 sanaa pöytälaatikon tavoitteen täyttämiseksi. 
Täyttyi. Aloitin uuden steampunk-aiheisen tarinan.

6. Editointia. Siihen on pakko koittaa kehittää rutiinia lisää. 
Luin lävitse raapalekansion tekstini ja tein pieniä korjauksia. En kuitenkaan laskisi sitä saavutukseksi koska useat teksteistä tarvitsisivat uudelleenkirjoitusta.  

7. Viisi "extra" luovaa juttua. Hahmoja roolipeleihin, kuunnelmakässäreitä, sarjis-sivuja tai jotain.
Onnistui. Viikon ylimääräiset tekstit: roolipelihahmot (2), sarjakuvastrippi, sanoitus ja uuden sarjakuvan aloitus.

8. Kirjoitusopas: taklaa Ben Bova.
Ben Bovan kirjoitusopas on luettu. Seuraavaaksi tartuin Ray Bradburyn Zen in the Art of Writing-kirjaan, jonka olen lukenut joskus kymmenisen vuotta sitten ja pidin kovin innostavana. 

9. Kirjoituskansion tarkistuksen aika. Mitä kaikkea minulla olisi valmiina?
Pientä pohjakartoitusta olen saanut aikaiseksi. Kirjoituskansioni sisällöstä pitäisi tehdä kenties tietokanta, jotta erilaiset idea-arkit saisi järjestykseen. Tämä ei kuitenkaan ole ihan triviaaliasia, kansiossa kun on kaikenkaikkiaan 17 000 tiedostoa (kuvia, varmuuskopioita ja tekstitiedostoja) 

10. Päätös pitemmästä tekstistä.
Kirjoitan toistaiseksi tuota steampunk-tarinaa ja koostan kauhunovellikokoelmaa. Varsinainen päätös tämä ei ole, mutta koen että sattumanvaraisesti valittu suunta on parempi kuin päämäärättä oleminen. 

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen viikkoon. Monia asioita lähdin tekemään ennakkoluulottomasti ja ilman negatiivisia tunteita. Seuraava askel on suunnitella tekemiset entistä tarkemmin asettamalla tavoitteita ja aikatauluja tekemisilleen. Kokonaisuutena annan itselleni arvosanaksi 8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti