perjantai 25. huhtikuuta 2014

Dokumentteja luovista ihmisistä

Viikon videoviestiksi päätin keksiä vähän erilaista viihdettä ja lopulta päädyin listaamaan muutamia minusta mielenkiintoisia dokumentteja, jotka käsittelevät luovia ihmisiä ja heidän näkemyksiään. Näiden saaminen käsiin voi olla vaikeaa.


The Mindscape of Alan Moore (2005)

Harvinaislaatuinen haastatteludokumentti sarjakuvamestari Alan Mooresta, joka ei yleisesti ole ollut kovinkaan mielellään julkisuudessa. Mooren ajatusmaailma on niin omaperäinen, että se tekee hänestä kovin kiehtovan persoonan. Vaikka ajatusmaailmaa en voi sanoa jakavani, ei miehen ajatuksia voi olla kunnioittamatta.


No Maps for These Territories (2000)

Kyberpunkin luoja William Gibson avaa maailmankuvaansa automatkan aikana. Kiehtova monella tapaa ja suositeltavaa katsottavaa esimerkiksi sci-fin kirjoittamista harkitseville.


In Search of Steve Ditko (2007)

Tähän dokumenttiin tartuin oikeastaan tietämättä yhtään miehestä mitään. Tiesin hänen olevan sarjakuvapiirtäjä ja hämähäkkimiehen ensimmäinen kuvittaja, mutta suunnilleen siihen se jäikin. Dokumentti kuitenkin avasi miehen tarinaa ja kerrottavaa löytyi paljon. Henkilökohtaisesti tämä saattoi olla minulle paras näistä kolmesta, koska tavallaan tiesin mitä kaksi muuta pitivät sisällään.

2 kommenttia:

  1. Myöskin Fear of the Dark-dokkari Lovecraftista voisi olla katsomisen arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Täytyy katsahtaa, koska vaikuttaa kiinnostavalta ja miehen tuotantoa onkin tullut käytyä lävitse. :)

    VastaaPoista