keskiviikko 6. elokuuta 2014

Roolipeli: Unhallowed Metropolis

Sain itselleni ystävältäni haasteen tutustua uuteen roolipelijärjestelmään. Pelijärjestelmäksi ajautui toisen ystäväni ehdottoma Unhallowed Metropolis (Atomic Overmind Press, 2011). Jason Soles, (joka oli mukana peliä suunnittelemassa) lienee Ropecon vieraana ollut sangen vaikuttava, sillä tästä pelistä on puhuttu kaveripiirini eri osissa jonkin verran.

Unhallowed Metropolis heittää pelaajat keskelle zombiemaailmanloppua. Mutta twisti onkin, että epäkuolleiden nouseminen on tapahtunut paljon tavanomaista aikaisemmin, joka on johtanut siihen että maailmanhistoria on mennyt täysin uusiksi. Pelin keskipisteenä toimii Britannia, joka on siirtynyt neovictoriaaniseen aikaan. Kaupungit pursuavat ihmisiä, ruuasta on huutava pula ja taudit rehoittavat. Muurien ulkopuolella odottavat epäkuolleet. Itse kaupunkikin on täynnä erilaisia vaaroja: viemäreissä asuvia ghouleja, aateliston joukossa piileskeleviä vampyyrejä ja kuolemattomuutta tavoittelevia alkemisteja.

Tämä kaikki on puettu steampunk-teemaan: aatelisto pukeutuneet silinterihattuihin, lähes kaikilla on kaasunaamarit Lontoon sumun takia ja saksalaiset valmistavat ilmalaivoja. Teema on elävä ja itselleni tuli oitis mieleen useita juonialkioita peluutettavaksi. Itselleni teema menee vähän ylitsekin, sillä maailma sisältää myös Tesla-aseita yms.

Tunnelmaltaan roolipelin perusilme tuntuu kovasti White Wolf-yhtiön World of Darkness-maailmasta oppia. Tunnelma olisi tarinan keskipisteessä ja roolipeli, joko onnistuisi tai epäonnistuisi siitä riippuen onnistuisiko pelinjohtaja ja peliryhmä luomaan oikeanlaisen tunnelman.Pelistä lisää:

Pelin kotisivut:: Atomic Overmind Press

Peli RPG-Geek sivustolla

Lyndsey Holder, Innsmouth Free Press: Review: Unhallowed MetropolisArvosana: 3/5

Maailmaansa nojaava roolipeli, joka varmasti tarjoaisi kiinnostavia pelikokemuksia steampunkista ja kauhusta kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti