perjantai 25. heinäkuuta 2014

Pikakelausarvosteluja: sci-fiä, niin uutta kuin vanhaa

Split Second (1992)                2/5
B-luokan scifi-pätkä, joka sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen: vuoteen 2008. Rutger Hauer on äijistä äijin metsästäessään sarjamurhaajaa, joka tappoi parinsa ja on palannut kaupunkiin. Kovasti hengenheimolaisuutta koitettu kerätä Blade Runnerista. Elokuva on kestänyt aikaa suhteellisen hyvin.

Snowpiercer (2013)             3/5
Joon-ho Bongin ohjaus, jonka pääosissa sankaroi Chris Evans. Maailma on jäätynyt ja kaikki elämä on yhdessä ainoassa junassa. Juna on jaettuna yhteiskuntaluokkiin, jossa peräpään ihmiset ovat syöpäläisiä etuvaunujen luksusihmisille. Silti heitä pidetään elossa, miksi?

Mahdollisesti kiinnostavin scifielokuva tältä vuodelta. Varsinkin sivuosanäyttelijät ovat kovaa kamaa: Ed Harris, John Hurt ja Tilda Swinton hoitavat kaikki roolinsa kunnialla.

Robocop (2014)               2/5
Remake klassikosta. Kiva toimintapätkä, mutta pohjimmiltaan aika vailla sisältöä. Erikoisefektit hienoja ja jo niiden perässä osa katsojista voi tykätä tästä aivot narikkaan viihteenä.

The Colony  (2013)            2/5
Toinen sci-fileffa, joka käsittelee maailman jäätymistä. Ihmiset asuttavat siiloja ja väestönsuojia samalla kun maanpinnalla on käynnissä jääkausi. Fishburne ja Paxton hoitavat sivuroolinsa kunnialla, päänäyttelijän jäädessä vaisuksi. Kivat lavasteet ja tunnelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti