lauantai 22. marraskuuta 2014

Lukuvinkkejä: Vuoden parhaat kirjat

Andrzej Sapkowski: Tulikaste — Kuten viime vuonnakin, Sapkowskin Noituri onnistui kohdallani kaappaamaan tämän vuoden lukemisista parhaan fantasiakirjan tittelin. Se ei ole vaatimaton saavutus sillä lukulistalleni mahtui mm. Joe Abercrombien ja Scott Lychin tuotoksia. Aikuisille suunnattua kypsää fantasiaa, joka ei ole jumissa länsimaisen fantasiakirjallisuuden kliseissä.

Risto Isomäki: Kurganin varjot — ympäristöä hyötykäyttäviä jännityskirjoja tuottava Isomäki on säilyttänyt tasonsa. Kurganin varjot onnistuu luomaan mukaansatempaavan tarinan, joka pitää otteessaan loppuun asti. Tänä vuonna lukemistani scifikirjoista Kurganin varjot lienee se, joka on herättänyt eniten ajatuksia.

Frank Miller: Sin City : Kaiken takana on nainen — Sarjakuvavuosi oli varsin hyvä. Jopa siinä määrin hyvä, että vuoden parhaan sarjakuvan titteliä on hankala jakaa. Egmont julkaisi uuden painoksen V niin kuin Verikostoa ja viidennen albumin Walking Deadiä. Like puolestaan julkaisi Saga-sarjakuvan. Kukin näistä teoksista olisi saattanut minusta olla vuoden sarjakuva. Näiden ohitse kuitenkin kiilasi synkkäsävyinen Sin City -albumi, jonka mustavalkoiset sivut esittivät värikkään tarinan.

Lisää lukuvinkkejä löydät arvostelukollegoilta Kirjavinkkien vuoden parhaat vinkkaukset-listauksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti