lauantai 21. joulukuuta 2013

Peliarvostelu: Jagged Alliance -Crossfire


Jagged Alliance -Crossfire (Kalypso, 2012)   Arvosana 2/5
Lapsena Jagged Alliance 1 iski minuun todella kovaa. Pienen palkkasoturiryhmän mikromanagerointi suurempaa vihollisarmeijaa vastaan käyttäen nokkeluutta ansojen luomiseen oli mahtavaa. Lisälevyn ja paljon myöhemmin tulleen oivallisen 2 osan jälkeen pelisarjan lisensseistä tuli kiertopalkinto pelivalmistaja Sir-Techin mennessä konkurssiin. Lisenssit ehtivätkin kiertää useammalla toimijalla, jotka kuitenkaan eivät ehtineet käyttää hyväksi ostamaansa, kunnes Kalypso sai aikaiseksi Jagged Alliance - Back in Actionin

Back in action siirsi pelin uuteen 3d ympäristöön ja tarjosi käytännössä uuden kopion Jagged Alliance 2 juonesta uusien kenttien voimin. Samalla pelistä oltiin kuitenkin menetetty jotain. Persoonattomat 3d-naamavärkit eivät tuoneet kaksistakaan kuvaa palkkasotilaista ja pelimekaniikka oli parhaimmillaankin vain vähän pöljä.

Crossfire puolestaan on uusi yritys. Se kulkee "itsenäisenä lisäosana" vaikka muistuttaakin ehkä enemmän ladattavaa lisäsisältöä. Pelattavaa nimittäin pelissä ei ole paljon: n.10 kenttää (joista usea kaksiosainen). Kentät ovat suurelta osin suuren kokoisia, mutta sisältöä suurissa kentissä on suhteellisen vähän. Siitä, että puolet läänistä on erämaata, jossa ei ole mitään sisältöä, ei ole lainkaan mitään iloa pelaajalle.

Kymmenestä lisäkentästä pyydetty alkuperäinen parinkympin hinta tuntuu suolaiselta. Läpipeluuseen palaa aikaa noin 10 tuntia, joista suuri osa kenttien uudelleenpuolustusta. Joitain Back in Actionin virheitä sentään on korjattu: todella tarpeellinen sektorinkattava inventaario mahdollistaa kenttään pudonneiden esineiden nostamisen mistä vain, sen sijaan että kentän alkupuolella pudotettua kivääriä joutuisi metsästää ruumiilta toiselle kissojen ja koirien kanssa. Pelin taustalta näkee myös paljon halpoja pelinsuunnitteluniksejä: pelin vaikeustaso vaikuttaa vastustajien hp-pisteisiin ja pelistä on tehty haastava siksi, että pelaaja aloittaa täysin tyhjästä.

Kaiken kaikkiaan  Jagged Alliance - Crossfire on peli sarjaan jumahtaneille faneille. Se voi olla kelpo ostos, jos tykkäsi Back in Actionista, varsinkin jos sen saa alelaarista. (tätä kirjoittaessa peli on 6,45e steamista, mikä on paljon kohtuullisempi hinta keskinkertaista heikohkommalle pelille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti