perjantai 21. kesäkuuta 2013

Crime Alley-ohjaajan haastatteluPekka Paalanen on ohjaaja, jonka muita lyhytelokuvia ovat Moonstone ja Pitkä tie. Hän on valmistunut 2012 Arcadan ammattikorkeakoulusta.

Crime alley, mitä, missä, miten ja miksi?
– Crime Alley. Batman, Helsingissä, kameralla, koska hahmo on mahtava tarinoiden lähde, josta ammentaa materiaalia mielenkiintoisiin tarinoihin. Tuotantotiimi koostuu 30 ammattilaisesta.

Kerro miten crime alley sai alkunsa?
 – Vuonna 2009, kun teimme "Moonstone"-elokuvaan viimeisiä säätöjä, rupesimme - minä ja kuvaajani Mathias Lönnström - miettimään lopputyötämme. Kehitteillä oli useampi projekti - hengellinen jatko-osa kauhuelokuvaan, jonka olimme aikoinaan tehneet, kokopitkä tarina suomalaisesta moottoripyöräjengistä - mutta loppujen lopuksi päädyimme tarinaan, josta lopulta kehittyi "Crime Alley."

Mitä haluaisit sanoa ihmisille, joilla olisi kiinnostusta tehdä lyhytelokuvia, mutta ei oikein minkäänlaista tietoa miten?
– Tekemällä oppii. Siinä ohessa, kannattaa opiskella ja tutustua toisiin ihmisiin, jotka ovat yhtä innostuneita. Laittakaa vaikka Facebookissa viestiä minulle, jos ei muuta. Parempi, että orastavat elokuvantekijät tässä maassa vetävät köyttä yhteen, kun eri suuntiin.

Mitä jatkossa? Tulevaisuuden projekteja?
– Seuraavaa isoa fani- ja kaupallista tuotantoa suunnitellessa, tehdään useampia lyhyitä, pienimuotoisia tarinoita. Heinäkuussa kuvataan 5min. kestoista lyhytelokuvaa, joka ammentaa inspiraatiota '80-luvun VHS:n kulta-ajalta, jolloin syntikat pauhasivat ja takatukat lepattivat.

Tuotanto on voittoa tavoittelematon ja hakee parhaillaan tukea Indiegogon kautta. Lisätietoa tuotannon avustuksesta elokuvan Indiegogo-sivulta, sekä elokuvan virallisilta kotisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti