sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Katsaus vuoteen 2015




Sarjakuvat
Jälkeenpäin tarkasteltuna kulunut vuosi oli minulle sarjakuvien vuosi. Kyseessä oli kolmas vuosi kun luin niitä aktiivisesti ja niitä kului enemmän kuin koskaan (yli 1200) Vuoden isoin hitti luettujen lehtien määrässä oli Fables spin off-sarjoineen.

Fables: 150 lehteä
Jack of Fables: 50 lehteä

Muita isoja kokonaisuuksia oli Preacher, Crossed ja Star Wars: Knights of the Old Republic.

Sarjakuvat on kiva harrastus, mutta uskoisin että harrastuksen huippukohta on jo ohitettu, koska luettavaa materiaalia ei ole tiedossa kamalan paljon lisää. Tietysti voisin alkaa lukemaan mangaa, mutta se on hieman oma maailmansa. Supersankarisarjakuvia olisi tarjolla loputtomasti, ja vaikka minulla ei ole niitä vastaan mitään, on niiden kuluttaminen suurissa määrissä hieman turhauttavaa.

Lisäksi sarjakuvat ovat kenties kallein viihteenmuoto mitä harrastan. Vaikka koluan lukemiseni suurelta osin kirjaston, kustantajien arvostelukappaleiden ja kavereitteni kautta, tulee harrastukselle hintaa, koska tavallisen sarjakuvan kanssa kuluu vain noin 5min per lehti.


Kirjat

Kirjoja luin viime vuotta enemmän (82), se johtuu enemmänkin lyhemmistä nimikkeistä, kuin suuremmasta panostuksesta. Valtaosa näistä tuli arvostelukirjoina. Aihepiireinä tutkin suhteellisen paljon roolipelikirjoja, kirjoitusoppaita ja eeppistä fantasiaa. Vuoden luetuin kirjailija oli Robert Asprin, jonka fantasiakomediasarjaa luin (ja kuuntelin äänikirjoina) erityisesti matkustaessa. 


Tietokonepelit

Tietokonepelejä pelasin enemmän kuin viime vuosina. Pitkäaikaisen Guildwars 2-riippuvuuteni lisäksi lopettelin pari pitkään roikkunutta roolipeliä (Fallout New Vegasin ja Witcher 2:sen) sen lisäksi pelasin kaksi Telltale gamesin tarinankerrontapeliä: Wolf Among Us ja The Walking Dead Season 1.

Loppuvuodesta löysin Age of Wonders kolmosen, joka toi mukavasti mieleen vanhat strategiapelit.


Roolipelit

Vuoden iloisin harraste-uutinen oli roolipelaamisharrastuksen elvyttäminen. Peluutin Vampirea kolme kertaa ja pelasin kaverini porukassa fantasia-aiheista roolipeliä kolmesti. Kuusi pelikertaa vuodessa on yllättävän hyvä pelimäärä, varsinkin kun ottaa että aloimme pelata vasta kesällä. Sitä on tarkoitus jatkaa mahdollisuuksien rajoissa.

Lautapelejä puolestaan pelasin yllättävän vähän. Peliporukka hieman hajosi ja perhekunnan kesken pelatut lauta- ja korttipelit ovat vähän yksinkertaisempia pelejä mitä toivoisin.


Elokuvat ja sarjat

Tämä oli toinen vuosi kun pidin kirjaa katsomistani leffoilta ja sarjoista. Sillä saralla on hieman työnsarkaa, laskeskelin että minulla olisi viisikymmentä minua jossain määrin kiinnostavaa sarjaa.

Elokuvia tuli katsottua kuusikymmentä kappaletta. Uusista elokuvista parhaaksi elokuvaksi mietin Ex Machima-scifipätkää.

Sarjoista mielenkiintoisin löytö oli Doctor Who, jota ensimmäisten jaksojen perusteella hieman vierastin. Jäin jumiin jaksoihin, jossa ilmavaivoista kärsivät alienit yrittivät vallata parlamentin. Jokin jaksossa sai minut aina miettimään, että minulla on muutakin katsottavaa. (luultavasti ne ilmavaivat)

Sarja kuitenkin kasvaa myöhempien näyttelijävaihdosten myötä vahvaksi sarjaksi, jolla on varsin dramaattisiakin hetkiä.

Muut mieleen jääneet sarjat ovat Marvelin Daredevil, joka osoitti että supersankareista voi kirjoittaa vakavaakin sarjaa ja aina mainio Walking Dead, joka on nostanut zombiet aikamoiseksi hitti-ilmiöksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti