keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lautapeli: Last Night on Earth: Timber PeakHalloweenin kunniaksi päätin esitellä kauhuaiheisen lisäosan Last Night on Earth-zombiepeliin. Timber peak on järjestyksessään toinen isompi lisäosalaatikko peruspeliin ja onkin samalla täysin itsenäinen pelikin. Peruspelistä löydät kirjoittamaani juttua täältä: Linkki

Mitä Timber Peak-peli tuo mukanaan:
-Neljä uutta tehtävää
-Kuusi pelihahmoa, joista kolme tuttuja peruspelistä hieman päivitetyin muutoksin ja uusin figuurein.
-Kahden väriset zombiehahmot
-Seitsemän karttapalaa
-Tokeneita, noppia ja kortteja

Sisältö on siis hyvin samankaltainen peruspelin kanssa. Pelien erot kuitenkin nousevat esiin pelin tietyissä osa-alueissa. Peruspelin kuusi tehtävää ovat pääsääntöisesti pitempiä ja monipuolisempia. Timber Peaksin tehtävät ilkeämpi sanoisi yksinkertaisiksi: puolusta taloja kunnes aamu koittaa jne.
Tehtäviin sinällään peli ei kuitenkaan kaadu sillä pienellä mielikuvituksella niitä voi itse kehittää lisää tai turvautua netin tarjoamiin variantteihin.

Komponentit ovat edelleen samanlaista korkeaa laatua. Pahviosat varsin paksuja ja figuuritkin näyttäviä. Omasta kopiostani kuitenkin kaksi figuureista oli viallisia, joten ihan täysiä pisteitä komponenttien laadusta anna.

Peliä kantaa vahva tarinakerronnallisuus, mikäli peliporukka kokoontuu yhteen enemmänkin mittelemään voimiaan, ei tämä lautapeli varmaankaan nosta suuria tuntemuksia. Niille peliryhmille, jotka nauttivat selviytymistaistosta jonka yhteyteen pystyy kirjoittamaan zombietarinan, on Last Night on Earth oikein pätevä valinta.


Arvosana 3+/5
Hyvä lisäosa. Itsenäisyydestään huolimatta toimii parhaiten pääosan kyljessä kuin zombin purenta paljaassa olkapäässä.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti