keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Selainpeli: Settlers Online

Selainpelit käsittävät varsin suuren joukon erilaisia pelejä, joita yhdistää pelaamisen yksinkertaisuus ja helppous. Aina Angry Birdsistä takavuosien hittipeliin Travianiin, pelit tarjoavat nopeaa ja yksinkertaista viihdettä.

Itse aloitin ystäväni kehotuksesta Settlers Online-nimisen pelin. Peli on jonkinlainen jatkumo 90-luvun peleille Settlers 1 ja 2, jotka aikanaan iskivät suhteellisen kovaa. Pelissä otetaan haltuun yhteiskunta, joka tuottaa erinäisiä raaka-aineita. Näitä raaka-aineita puolestaan jalostetaan eteenpäin kunnes saadaan rakennusmateriaaleja, joilla puolestaan hankitaan lisää rakennuksia. Yksinkertaisimmillaan ketju voi olla, että puunhakkaaja hakkaa metsästä puita ja kuljettaa ne sahalle, josta niistä tehdään lautoja.

Päärakennukseni viereen on noussut massiiviset viljapellot.

Selainpeliksi Settlers Online on varsin hidastempoinen. Yhteiskunta rakentuu pienin liikkein viikkojen aikana. Minun kehitykseni oli massiivisesti nopeutettua sillä sain suuresti avustuksia muilta pelaajilta. Tekemistä ei kuitenkaan ole paljoa, joten peliin ei jää jumiin: kurkkaus aamulla ja illalla riittää siihen että peli liikkuu eteenpäin.

Pelissä ei valitettavasti ole suuresti sisältöä. Resurssejen keruu ja käyttäminen toistaa itseään, pahimmillaan tämä on juuri kaivosten uusimisessa ja sotajoukon keräämisessä: samat kaivokset pitää etsiä yhä uudestaan malmisuonien ehtyessä ja sotajoukot ovat kulutustavaraa.

Itselleni suurin valitus kuitenkin nousee pelin Flash-rakenteesta. Tarvikkeista ei muodostu Settlers 2:sen tapaan tavaraketjuja itse kartalle vaan kaikki tavarat viedään ensin varastoon ja sieltä takaisin pelikentälle. Tämä johtaa siihen, että tavaraketjuja ei tarvitse manageroida mitenkään. Hukkaanheitetty mahdollisuus, sillä tavaraketjujen täysi managerointi olisi voinut olla hauskaa.

Pelin kotisivut:

http://www.thesettlersonline.com/en/

Arvosana: 1+/5
Kokeilemisen arvoinen selainpeli, johon tuskin kuitenkaan jää pitemmäksi ajaksi koukkuun.

+ilmainen
+ei vaadi paljoa aikaa

-toistaa itseään
-hidastempoinen
-laihan oloisesti sisältöäEi kommentteja:

Lähetä kommentti